weber platinum

  • siersteen

    bezit sinds kort een platinum bbq van weber, zijn deze echt zo goed, en wie kan me een beetje wijs maken met zo'n ding. heb er geen enkele notie van

  • paul

    volgens mij wordt het een lang verhaal. maar het systeem blijft in kolenWEBER's hetzelfde.Als je de eerste keer bbq. Koop een starter van WEBER. Die helpt je van bij veel startproblemen. Dan doe je zoveel briketten in de starter al in het boek staat voor indirectBBQ en zet dat op het onderrooster met aanmaakblokjes en steek die aan. DOE eerst de onderste luchtkanalen open!! Als ze heet zijn dan doe je zoveel briketten aan elke kant op het onderrooster. bv. 2X 8 briketten of anders.leg tussen de briketten een bakje om het vet in op te vangen. doe wat vocht in dat bakje, blijft je “vlees”lekker mals

    Je kunt er niets in doen? jammer. water? ook jammer, kan nog lekkerder. doe er bier of rode/witte wijn of jus d'orang. BV

    rode wijn - rood vlees - kalfvlees een stevige wijn / schapevlees een lichte wijn of de wijn die je serveert.

    witte wijn - kip en vis / garnalen in knoflook met olie

    bier - als je bier gebruikt dat moet je het met een smaakvol bierje doen.

    jus d'orange - bij kip erg lekker en geen alcohol.

    leg het bovenrooster erop. je legt er 1 of meer halfafgebakken stokbrood boven het bakje op het rooster. deksel op de bbq met een open luchtkanaal.Als het stokbrood klaar is eraf halen is dan klaar voor gebruik van alle “vlees”. Ga experimenten met de warmteregeling en niet te snel teveel briketten er op doen dan is hij niet meer te regelen. als jij het op deze manier doet en het boekje door neemt. zorg dat alles al klaar staat. dan kun je rustig bbq met een weber.

    smakelijk eten

  • paul

    kom jij er nog niet helemaal uit, ga dan naar:

    www.weber.com en dan naar de nederlandse sites.

    hier staat alles in wat jij moet weten en mee