Teflon vel ?

  • Henk

    Mijn collega's gebruiken altijd een teflon vel op hun skottelbraai? Toen ik dat probeerde op mijn Weber vloog dat hele ding in de fik. Wat doe ik fout? :X

  • marco

    Beste Henk,

    Zo'n vel werkt prima op een bakplaat en kan tot 250gr. warmte verdragen Een skottelbraai is hetzelfde, hij wordt alleen verwarmt door een gasvlam i.p.v. elektrisch. De plaat wordt gelijkmatig verwarmd en het teflon vel komt niet in contact met de warmtebron zelf.

    Op een barbecue(en dat is je weber) ligt het vel rechtstreeks boven de vuurhaard waar het aan veel hogere temperaturen wordt blootgesteld en dus vlam vat. Leg maar een bakplaat op je weber met daarin zo'n teflon vel; je zult zien dat dat al beter gaat. Je moet wel een weber op gas hebben. Met kolen kun je tijdens het grillen de temperatuur niet regelen en zal het op bepaalde plekken uiteindelijk nog te heet worden.

    Gr. Marco